Vijfdaagse cursus

Vijfdaagse cursus

Wil je zelfstandig leren wingfoilen, investeer dan in deze cursus! In vijf lessen leren wij je alles over de windrichting, wing, foil en board. Na deze cursus ben je volledig zelfredzaam en kun je veilig het water op.


Hoe zien de lessen eruit?


Les 1

Bij aankomst ontvang je een wetsuit en schoentjes en kun je omkleden. Vervolgens stappen we op de boot om naar een ideale spot te varen. Hier krijg je uitleg over windrichtingen en we behandelen een aantal basisvaardigheden rondom de wing. Daarna gaan we zo snel mogelijk het water op.


Vanaf de boot of ponton krijg je aanwijzingen van onze instructeur. Mocht je te ver uit koers raken, dan wordt je opgehaald door de boot en terug gebracht.


Les 2

We gaan op zoek naar de meest geschikte locatie op om te wingfoilen. Tijdens deze les maak je kennis met de foil en het board. In het begin zal het zo zijn dat je de lift, het uit het water komen, nog niet kan controleren. Balans houden is in deze fase al moeilijk genoeg. Na verschillende pogingen zul je het gevoel gaan ontwikkelen.


Les 3

We herhalen de vaardigheden van les 2. Verder zullen we focussen op koers varen, hoe loef je op en hoe val je af, zodat je zelfstandig op hetzelde punt terug kunt komen. Mocht je dit snel beheersen dan zal de volgende stap het gijpen (jibe) en overstag gaan (tack) zijn.


Les 4 en 5

We herhalen de vaardigheden van de voorgaande lessen. Je leert om te keren; het gijpen (jibe) en overstag (tack). Middels methodische stappen gaan we aan de slag met deze manoevres. Bochten, toe side en heel side varen en positie van de mast komen in deze fase ook aan bod.


Daarnaast worden er foto's en video's gemaakt voor directe feedback en een mooie herinnering. 


Vervolg:

Enthousiast geworden? Ben je er nog niet over uit of en wat voor wingfoil set je wil kopen?

Dan is de seizoenspas precies wat je nodig hebt! Met deze pas kun je al onze test en verhuur materialen gebruiken. Zo heb je alle tijd om de set samen te stellen die het beste bij jou past.


Praktische informatie vijfdaagse cursus: 

  • Duur 10 uur
  • Inclusief wetsuit, impactvest, schoentjes en helm
  • Minimale leeftijd 18 jaar, ben je jonger dan raden wij privéles aan
  • Graag 15 minuten van tevoren aanwezig
  • Maximaal 4 cursisten
  • Kosten 435 euro
  • Les van een gecertificeerde instructeur met waterrescue en EHBO
  • Inclusief foto's en video's.