Driedaagse cursus

Driedaagse cursus

In deze cursus leer je op een veilige manier de basis van het wingfoilen. In drie lessen richten we ons op volgende vier kernpunten: de windrichting, de wing, het board en de foil.


Hoe zien de lessen eruit?


Les 1 

Bij aankomst ontvang je een wetsuit en schoentjes en kun je omkleden. Vervolgens stappen we op de boot om naar een ideale spot te varen. Hier krijg je uitleg over de windrichtingen en we behandelen een aantal basisvaardigheden rondom de wing. Daarna gaan we zo snel mogelijk het water op.


Vanaf de boot of ponton krijg je aanwijzingen van onze instructeur. Mocht je te ver uit koers raken, dan wordt je opgehaald door de boot en terug gebracht. Op deze manier houden we veel effectieve lestijd over op het water.

  

Les 2 

Tijdens deze les maak je kennis met de foil en het board. In het begin zal je ervaren dat je de lift, het uit het water komen, nog niet kan controleren. Balans houden is in deze fase al moeilijk genoeg. Na verschillende pogingen zul je het gevoel zeker gaan ontwikkelen.


Les 3 

We herhalen de vaardigheden van les 2. Daarnaast focussen we op koers varen. Hoe loef je op en hoe val je af, zodat je zelfstandig op hetzelde punt terug kan komen.

Mocht je dit snel beheersen dan is de volgende stap het gijpen (jibe) en overstag gaan (tack).


Vervolg:

Ben je na de cursus zo enthousiast geworden dat je een volgende stap wil maken?

En voelt zelfstandig het water op gaan misschien nog net iets te uitdagend?

Dan is de seizoenspas precies wat je nodig hebt! Met deze pas sluit je aan bij de tijd van een les of cursus. Je gaat zelfstandig het water op om te oefenen en ontvangt tips en tricks om je vaardigheden te verbeteren. Mocht je te ver uit de koers raken dan word je met de boot opgehaald.


Praktische informatie driedaagse cursus:

  • Duur 6 uur
  • Inclusief wetsuit, impactvest, schoentjes en helm
  • Minimale leeftijd 18 jaar, ben je jonger dan raden wij privéles aan
  • Graag 15 minuten van tevoren aanwezig
  • Maximaal 4 cursisten
  • Kosten 295 euro
  • Les van een gecertificeerde instructeur met waterrescue en EHB